V-ati intrebat vreodata ce se intampla cu organismul vostru atunci cand va enervati? Probabil ati observat ca in acele momente incepe sa va doara capul, s_dsc9394tomacul, va creste tensiunea  sau aveti diverse simptome. De ce?

Doctorul neurolog Dumitru Constantin ne marturiseste faptul ca cinci minute de suferinta, manie, blocheaza timp de
aproximativ 6 ore celule gardian ale sistemului nostru imunitar. In tot acest timp virusi, bacterii, celule moarte,  umbla libere prin organism,  acesta fiind lipsit de aparare. De aici se pot declansa bolile.

Pentru a evita astfel de situatii trebuie sa invatam sa depasim  momentele dificile cu calm si sa iertam, pentru ca ne facem un bine mai intai de toate noua. La inceput poate fi mai greu, dar in timp putem gasi o tehnica prin care sa ne relaxam.

Doctorul Dumitru ofera cateva sfaturi daca vrem sa ramanem sanatosi si fericiti: sa mancam sanatos, sa facem miscare, sa ne odihnim corect, sa fim optimisti si plini de speranta, perseve­renti cu pasiunile noastre, sa ne antrenam intelectual, sa ne ferim de rutina. Sa facem din cand in cand schimbari in viata noastra  si  sa pastram un echilibru intre energia consumata prin efort si energia obtinuta prin odihna si activitati.”Gandurile rele ne iau din viata, bucu­riile ne dau viata. Sa cautam bucuria, avem ne­voie de ea ca de painea noastra zilnica.”

Haideti sa facem o schimbare pozitiva in viata noastra! Sunt sigura ca rezultatele nu vor intarzia sa apara..:)

Sursa: Formula As

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s