Presfructe-de-padureupun ca majoritatea dintre voi ati citit, ati auzit ca stresul este boala secolului XXI. Nimeni nu isi doreste sa aiba parte de stres, dar fie din motive profesionale, fie personale, toti avem de-a face cu acesta. Luand in considerare faptul ca stresul a ajuns sa fie cauza multor boli, intrebarea este ce putem face pentru a-l evita?

In primul rand avem nevoie sa fim stabili atat din punct de vedere fizic cat si emotional. Poate ca suna a cliseu, dar o masa sanatoasa, o gura de aer curat si putina miscare sunt remedii de neinlocuit.

Nu te lasa prada energiei negative. Inainte de a te lasa acaparata de aceste ganduri negre, calmeaza-te si gandeste-te care sunt problemele tale reale si ce poti face tu pentru a le rezolva. Intotdeauna exista solutii. Actioneaza! Daca vei incerca sa pastrezi o atitudine optimista, vei vedea ca toate se rezolva mult mai usor, iar tu te vei simti mult mai bine.

Incearca sa inlocuiesti dulciurile cu alimente sanatoase. Fulgii de ovaz fac parte din aceasta categorie, datorita nivelului de serotonina si al antioxidantilor, care au ca efect calmarea organismului. Portocalele si fructele de padure sunt bogate in vitamina C si nu ajuta doar la intarirea imunitatii ci si amelioreaza  stresul. Nucile sunt un alt aliment care se recomanda. Acestea sunt bogate in acid alfa-linolenic si omega 3, ceea ce reduce tenisunea arteriala. Ceaiul de musetel este o bautura calda care ne ajuta la calmare, dar si la un somn linistit. Sparanghelul este foarte bogat in folati. S-au facut numeroase studii care dovedesc ca acesti concentrati ai acidului folic lupta impotriva stresului, asadar fie ca il preferi in salata sau pe gratar, tine cont si de acesta.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s